© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 13

28 november 2015

Nieuw Woensel VE1 - Tivoli VE1 1-3

Eindelijk was het er, in de heenwedstrijd trad Nieuw Woensel voor het eerst aan met iets dat leek op een redelijk veteranenwaardig elftal. Dit werd dan ook meteen duidelijk in de uitslag, 9-0 winst voor de Tivolianen. Vandaag leek de tegenstander weer wat verjongingen te hebben doorgevoerd, dus het werd afwachten wat voor invloed dit op de wedstrijd had. Robert Dekkers maakte na lange tijd ook weer zijn rentree, dus dat was weer een extra slot op de deur. De Woenselnaren waren duidelijk niet van plan om zich de kaas van het brood te laten eten en boden in de beginfase meer weerstand dan eerder dit seizoen. Zo veel meer zelfs dat zij zowaar ook op voorsprong kwamen. Vlak voordat het kwartier verstreken was, kon de spits een voorzet vanaf de rechterkant tegen de touwen jagen en zo de 1-0 op het scorebord zetten. Erg lang konden zij echter niet van hun voorsprong genieten, want nog geen vijf minuten later stond het alweer gelijk. Ferry wist na goed doorjagen een schot te blokken, veroverde de bal en plaatste hem in de verre hoek: 1-1. Daarna werd het een wedstrijd op het middenveld. Tivoli dirigeerde het spel wel grotendeels, maar echt enorme kansen leverde dit niet op. Met de creativiteit die de Tivolianen voorin en op het middenveld hebben, kan een doelpunt in principe nooit heel lang uitblijven en dat was ook nu niet het geval. Vijf minuten voor rust ontving Mike een passje van Frans. Hij draaide zichzelf vrij en schoot binnenkant paal raak: 1-2. Dit was ook meteen de ruststand.   De wedstrijd verliep duidelijk moeizamer dan de heenwedstrijd, mede door het slechte veld. Dus er werd de tweede helft meer van de Tivolianen gevraagd. Dit was bij Mike niet aan dovenmansoren gericht, want na tien minuten spelen, wist hij zijn dagtotaal en de voorsprong te verdubbelen. Wederom wist hij zich knap vrij te draaien en schoot raak, buiten bereik van de keeper in het uiterste hoekje: 1-3. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Tivoli hoefde niet en Nieuw Woensel kon niet. Tivoli probeerde nog wel het een en ander, maar mede door het loodzware veld was de energie aan beide kanten vrij snel verdwenen. Dus na zeventig minuten spelen, blies de man in het zwart voor het laatst een wedstrijd van de veteranen in 2015 tot een einde. Hoewel Nieuw Woensel sterker was dan eerder dit jaar, bleven de Tivolianen betrekkelijk makkelijk overeind. Met drie overwinningen op een rij en met een geweldige eerste seizoenshelft moeten de Tivolianen waken voor de transferwindow. Komen er versterkingen bij of wordt de ziel uit het elftal gehaald? Een ding staat vast, aangezien de transfermarkt op 31 januari alweer sluit, hebben de veteranen nog een maand om zich voor te bereiden op de revanche tegen EFC. De webryder, Marc van Hout